- Štítky blogu
- recept
- grilovanie
- maso
- party
- kebab
- grill
- wok
- omacka
- rady
- gril
- ryža
- vietnam
- leto
- sosovicova tortila
- MAKISUSHI
- NARESUSHI
- TEMAKI
- URAMAKI
- akcia
- SASHIMI
- india
- NIGIRISUSHI
- steak
- placka
- pita
- vernostna akcia
- zlava
- batatove hranolky
- hranolky
- TEMARISUSHI
- 101 Drogerie
- vezmi menu do terenu
- chutney s mangom
- fazulove
- brownies
- Zeleninový Quiche
- francuzska kuchyna
- chutney
- mango
- pizzeria
- tbone steak
- BergHOFF
- stangle
- kvasok
- pizza
- mytus
- chudnutie
- kava
- chlieb
Potrebujete poradiť?
Chutney s mangom - jednoduchý recept
Toto veľmi chutné chutney sa dá pripraviť aj u vás doma a je to veľmi jednoduché. Tento v podstate pikantný džem sa skvele hodí ku kuraciemu mäsu, bravčovému ale aj jahňaciemu mäsu a je ideálny ku grilovaným pokrmom.
V našich končinách sa s obľubou konzumuje hlavne kuracie mäso a bravčové mäso a pripravuje sa rôznymi spôsobmi a práve k tomuto mäsu sa podávajú rôzne omáčky a jednou z obľúbených je mangové chutney. Toto chutney je veľmi jednoduché a jeho chuť je excelentná a ak ho raz vyskúšate nepochybujem, že sa stane súčasťou vašich obľúbených receptov. Toto chutney sa vyznačuje pikantnosťou a je kombináciou zázvoru, horčičných semienok, cesnaku, vločiek červeného chilly .Svoju štipľavosť získava z kyslosti manga a pridaného octu a svoju sladkosť mu dodá mango, hrozienka a cukor.
Chutney sa pripravuje v podstate rovnako ako keby ste pripravovali ovocný džem s tým rozdielom, že v chutney je pridaný ocot, ktorý vyrovnáva sladkosť a viac sa hodí k slaným jedlám.
K čomu používať chutney ?
Podávanie k mäsu - výborne sa hodí ku kuraciemu, bravčovému alebo jahňaciemu mäsu . Chutney tiež môžete zriediť vodou a použiť ako glazúru na kuracie alebo kačacie mäso.
Podávanie k syru - Výborne sa hodí k syru typu Brie alebo k smotanovým syrom.
Na sendviče - Chutney tiež môžete použiť ako nátierku na sendvič .
Ingrediencie na výrobu domáceho chutney
1 šálka octu
2 šálky cukru
6 šálok manga ( cca 4 až 5 olúpané a nakrájané manga )
1 cibuľa
1/2 šálky hrozienok
1/4 šálky jemne nasekaného zázvoru
1 strúčik cesnaku
1 čajová lyžička horčičného semena
1/4 čajovej lyžičky vločiek červeného chilly
Postup
1.Najskôr si pripravíme sirup vo väčšom hrnci tým že zmiešame ocot s cukrom a za stáleho miešania privedieme k varu kým sa cukor úplne neroztopí.
2.Do hrnca a pripraveného sirupu pridáme všetky ostatné suroviny a nezakryté dusíme cca 1 hodinu. Počas dusenia občas premiešame. Po hodine varenia zmes odstavíme a nalejeme do čistých sklenených pohárikov , nenalievajte však úplne doplna ale nechajte nejaký priestor medzi chutney a víčkom.
3. Na záver si poháre dáme do zaváracieho hrnca a zavaríme klasickým spôsobom. Po 15 minútach varenia poháre vyberte a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote . Vaše chutney je hotové .