- Štítky blogu
- recept
- grilovanie
- maso
- party
- kebab
- grill
- wok
- omacka
- rady
- gril
- ryža
- vietnam
- leto
- sosovicova tortila
- MAKISUSHI
- NARESUSHI
- TEMAKI
- URAMAKI
- akcia
- SASHIMI
- india
- NIGIRISUSHI
- steak
- placka
- pita
- vernostna akcia
- zlava
- batatove hranolky
- hranolky
- TEMARISUSHI
- 101 Drogerie
- vezmi menu do terenu
- chutney s mangom
- fazulove
- brownies
- Zeleninový Quiche
- francuzska kuchyna
- chutney
- mango
- pizzeria
- tbone steak
- BergHOFF
- stangle
- kvasok
- pizza
- mytus
- chudnutie
- kava
- chlieb
Potrebujete poradiť?
Ako si vyrobiť droždie rýchlo a jednoducho aj doma ?
Dnešná doba priniesla so sebou nedostatok droždia a nájsť ho v obchodoch je takmer nemožné. Nielen, že sa v obchodoch vypredávajú rýchlosťou svetla dezinfekčné prostriedky, rúška a ďalší zdravotný materiál dovtedy tak bežná surovina ako je droždie zmizlo z pultov našich regálov tiež. Možno ste však ani netušili, že vyrobiť si droždie doma nie je vobec žiadna veda, práve naopak domáce droždie si dokáže vyrobiť ktokoľvek jednoducho, rýchlo a stačia na to len tri základné suroviny. Môžete si ho vyrobiť viacej a zvyšné droždie ktoré dnes nepotrebujete zamraziť a použiť pri ďalšom pečení.
Prísady na výrobu domáceho droždia:
500 g zemiakov
60g cukru
2 PL piva
Postup:
Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke do mäkka a necháme vychladnúť. Vyhladnuté zemiaky ošúpeme, pretlačíme a zmiešame s vodou tak, aby nám vznikla hustá kaša. Z pripraveného cukru si uvaríme sirup a to tak, že cukor varíme s trochou vody na miernom plameni až kým nebudeme mať tekutý sirup. Takto pripravenú zmes primiešame k zemiakom a dáme kysnúť na teplé miesto. Počas kysnutia pridáme domáce pivo a dobre všetko spolu premiešame. Takto zmiešané ingrediencie necháme kysnúť ideálne cez noc a domáce droždie máme hotové. Čo neminiete môžete zamraziť.
Droždie z piva:
Pripraviť droždie sa dá aj z piva a tu je ďalší jednoduchý recept na jeho prípravu.
Potrebujeme:
- šálka ražnej múky
- šálka vody
- lyžica kryštálového cukru
- šálka piva
Postup:
Vo väčšej miske si zmiešajte šálku teplej vody so šálkou ražnej múky . Takto pripravenú zmes dajte odpočívať na 6 hodín. Po 6 hodinách pridajte do zmesi šálku piva a polievkovú lyžicu cukru, poriadne celé premiešajte a umiestnite na teplé miesto a nechajte cez noc kvasiť. Takto pripravené droždie je hotové a pripravené k použitiu. Skladujte ho v chlade.