- Štítky blogu
- recept
- grilovanie
- maso
- party
- kebab
- grill
- wok
- omacka
- rady
- gril
- ryža
- vietnam
- leto
- sosovicova tortila
- MAKISUSHI
- NARESUSHI
- TEMAKI
- URAMAKI
- akcia
- SASHIMI
- india
- NIGIRISUSHI
- steak
- placka
- pita
- vernostna akcia
- zlava
- batatove hranolky
- hranolky
- TEMARISUSHI
- 101 Drogerie
- vezmi menu do terenu
- chutney s mangom
- fazulove
- brownies
- Zeleninový Quiche
- francuzska kuchyna
- chutney
- mango
- pizzeria
- tbone steak
- BergHOFF
- stangle
- kvasok
- pizza
- mytus
- chudnutie
- kava
- chlieb
Potrebujete poradiť?
Vietnamský recept Bun Bo Nam Bo - ako ho pripraviť doma ?
Obľúbené Vietnamské jedlo Bun Bo Nam Bo v posledných rokoch naberá na popularite aj v našich končinách. Recept je pomenovaný po oblasti Nam Bo kde toto jedlo vzniklo a stalo sa obľúbeným Vietnamským jedlom hlavne v Južnej časti krajiny. Dnes si toto jedlo objednáte v ktorejkoľvek lepšej Vietnamskej reštaurácii aj u nás a my vám dnes ukážeme, že pripraviť si ho doma nie je až tak náročné, akoby sa mohlo zdať. Kombinácia hovädzieho mäsa, rezancov, zeleniny, orechov a skvelej omáčky robí z tohto jedla skutočný hit a ak ste ho ešte nikdy neskúsili, tak takto si ho dokážete pripraviť aj u vás doma:
INGREDIENCIE NA 4 PORCIE:
Mäso
450 g hovädzie zadné mäso
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice rybacej omáčky
1 čajová lyžička olivový olej
čerstvo namleté čierne korenie
štipka soli
Rezance
300 g ryžových rezancov
ryžový ocot 1 lyžica
1 lyžica slnečnicový olej
Omáčka
1 strúčik cesnaku
čerstvá chilli paprička 1ks
100 ml rybacia omáčka
trstinový cukor 1 plná lyžica
ryžový ocot 75 ml
vriaca voda 300 ml
Zelenina
2ks stredné mrkvy
70 gramov nesolených arašidov
1/4 ks ľadový šalát
šalátová uhorka 1 ks
čerstvý koriander a mäta
POSTUP:
- Hovädzie mäso nakrájajte pozdĺžne na tenké pásiky . Očistite si cesnak a nakrájajte nadrobno. Nakrájané mäso zmiešajte s cesnakom, olivovým olejom, rybacou omáčkou, čiernym korením a s troškou soli. Takto pripravené mäso dajte odležať do chladničky.
- Na panvici na strednom výkone si opečte arašidy do zlata. Takto opečené arašidy si nasekajte nadrobno.
- Medzičasom si dajte uvariť ryžové rezance podľa návodu. Po uvarení rezance sceďte a vložte do horúcej vody s octom a povarte ešte chvíľku aby rezance boli mäkké. Takto pripravené rezance ešte raz sceďte a opláchnite studenou vodou. Nakoniec premiešame s olejom.
- Nakrájame si ľadový šalát na rezančeky. Mrkvu a uhorku rovnako nakrájame na tenké rezančeky.
- Teraz si pripravíme omáčku. Ošúpeme si cesnak a nakrájame nadrobno a tak isto nakrájame aj chilli papričku. Pridáme rybaciu omáčku, cukor, ocot a vriacu vodu . Miešajte dovtedy kým sa cukor nerozpustí.
- Nakoniec si dobre rozpáľte panvicu a zprudka na nej opečte mäso cca 2až 3 minútky. Takto sa mäsko zatiahne a zároveň ostane šťavnaté.
- Servírujeme do hlbokého taniera. Na spodok naložte ľadový šalát a na to položíme ryžové rezance aj so zvyšnou zeleninou a bylinkami. Pridáme opečené mäso a najemno nasekané arašidy. Všetko zalejte teplou omáčkou a môžeme servírovať.