- Štítky blogu
- recept
- grilovanie
- maso
- party
- kebab
- grill
- wok
- omacka
- rady
- gril
- ryža
- vietnam
- leto
- sosovicova tortila
- MAKISUSHI
- NARESUSHI
- TEMAKI
- URAMAKI
- akcia
- SASHIMI
- india
- NIGIRISUSHI
- steak
- placka
- pita
- vernostna akcia
- zlava
- batatove hranolky
- hranolky
- TEMARISUSHI
- 101 Drogerie
- vezmi menu do terenu
- chutney s mangom
- fazulove
- brownies
- Zeleninový Quiche
- francuzska kuchyna
- chutney
- mango
- pizzeria
- tbone steak
- BergHOFF
- stangle
- kvasok
- pizza
- mytus
- chudnutie
- kava
- chlieb
Potrebujete poradiť?
Pripravte si 3 rýchle recepty počas obdobia zatvorených reštaurácií.
Súčasný rok je v mnohých aspektoch iný ako všetky tie predošlé. Celý svet bojuje s novým druhom Coronavírusu a mnohé krajiny zavádzajú rôzne formy opatrení v snahe zabrániť šíreniu nového nebezpečného vírusu. Slovenská vláda opäť pristúpila k zavedeniu prísnejších opatrení a od 15 Októbra zavrela spolu s hotelmi aj všetky gastro prevádzky a reštaurácie. Mnohí z nás sme naučení z rôznych dôvodov stravovať sa počas roka práve v reštauráciách a gastro zariadeniach. My vám dnes prinášame 3 skvelé recepty, ktoré si rýchlo a aj bez skúseností viete pripraviť u seba doma a príprava Vám nezaberie viac ako 30 minút.
Špagety so syrovou omáčkou
Tieto špagety sú skvelým príkladom toho ako si vieme pripraviť chutný obed doma a to doslova za pár minút.
SUROVINY :
150g slanina
150g kuracie prsia
150g syr gouda
500ml smotana na varenie
1 balenie špagiet
POSTUP:
- Najskôr si slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme ju. Potom pridáme kuracie prsia rovnako nakrájané na malé kocky a chvíľu popražíme kým sa mäso nezatiahne.
- Keď je mäso hotové, prilejeme smotanu a necháme zovrieť. Nakoniec pridáme nastrúhaný syr a miešame až kým sa neroztopí. Keďže gouda aj slanina sú dostatočne slané sol netreba už pridávať.
- Na záver do omáčky pridáme vopred uvarené špagety a všetko spolu dôkladne premiešame.
Pečený pstruh na masle
Pravidelná konzumácia rýb je nie len prospešná pre naše zdravie, ale možno ste netušili, že pripraviť si chutnú rybu doma nie je nič náročné.
SUROVINY :
4ks pstruh
korenie na ryby
1 strúčik cesnaku
125g maslo
soľ
mleté čierne korenie
1 čajová lyžička mletá červená paprika
3 polievkové lyžice hladká múka
Petržlenová vňať
citrónová šťava
POSTUP:
- Ak máme mrazenú rybu najskôr si ju rozmrazíme.
- Rybu si umyjeme pod studenou tečúcou vodou a poriadne utrieme do papierových utieriek. Na koži si spravíme niekoĺko priečnych zárezov.
- V miske si zmiešame hladkú múku s mletou paprikou, korením, solou, a korením na ryby.
- V druhej miske si zmiešame polievkovú lyžicu masla so strúčikom cesnaku a štavou z polovice citróna a petržlenovú vnať.
- S takto pripravenou zmesou potrieme rybu z vnútra
- Rybu ďalej osolíme a obalíme v pripravenej múčnej zmesi
- Takto pripraveného pstruha opečieme na hlbšej rozpálenej panvici so zvyšným maslom z oboch strán. Pstruha opekáme z každej strany cca 5 minút.
Polievka Hokkaido
K jesennému obdobiu okrem rôznorodých farieb prírody patria aj tekvicové plody. Z jednou najobľubenješích tekvíc je tekvica hokkaido. Ukážeme Vám, ako si z nej doma môžete pripraviť zdravú polievku plnú vitamínov za pár minút.
SUROVINY :
2ks tekvica hokkaido
1ks cibuľa
1ks smotana
olivový olej
muškátový oriešok
soľ
POSTUP:
- Tekvicu dôkladne ošúpeme , rozpolíme si ju a zbavíme jadier a nakrájame na kocky.
- Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a chvíľu podusíme.
- Zalejeme vodou a prikryté varíme asi 20 minút. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ručným mixérom na hladký krém, zjemníme smotanou, dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Podávame s bazalkou, trochou smotany a balsamico.