Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 69 € a máte dopravu ZADARMO
07.07.2022

Prečo si zadovážiť kvalitnú wok panvicu ?

Nie je panvica ako panvica a ak ste milovníkom Ázijskej kuchyne, tak rozhodne by vám vo vašej kuchyni nemala chýbať kvalitná wok panvica. Táto panvica znamenitá svojim tvarom sa ideálne hodí práve k príprave špecialít z bohatej Áziskej kuchyne. 

Prečo by som mal investovať do kvalitnej wok panvice ? 

Základom úspechu každého vychyteného receptu sú kvalitné suroviny, kvalitné vybavenie a samozrejme skvelé kuchárske zručnosti. Wok panvica je zaujímavá práve svojim kotlíkovým tvarom a menším priemerom dna a pri príprave hlavne ázijských špecialít sa bez nej nezaobídete. Takže ak chcete naozaj zvládnuť ázijskú kuchyňu siahnite po kvalitnej wok panvici a položte základ svojho úspechu. S priestorným wokom dostatočne hlbokým, ktorý vďaka svojmu tvaru dokonale vedie teplo, dokážete  premiešať všetky rôznorodé suroviny a spojiť ich chute. Samozrejme túto panvicu môžete využiť aj na množstvo viacmennej tradičných receptov, ktoré sa u nás pripravujú častejšie. 

Ako si vybrať wok panvicu ? 

Odporúčame Vám , aby ste sa zamerali na kvalitných výrobcov. Čo sa týka materiálu rozhodne odporúčame:

  • Nerezové

    Woky vyrobené z kvalitnej nerezovej ocele, majú ideálne tepelné vlastnosti a sú veľmi odolné voči poškodeniu. Je možné používať aj kovové náradie
  • Keramické

    Keramické woky sú asi vôbec najrozšírenejšie a najobľúbenejšie. Tejto obľube sa tešia hlavne vďaka unikátnym vlastnostiam ktorými kvalitný keramický materiál disponuje. Medzi hlavné výhody patria dobre tepelné vlastnosti a vysoká nepriľnavosť povrchu.
  • Liatinové 

         Woky vyrobené z tohto materiálu máju najlepšie tepelné vlastnosti a rovnako sa môžu dlhou               životnosťou. Hlavnou nevýchodovo liatinového woku je vyššia váha v porovnaní s inými materiálmi. 

Pri výbere si určite dobre premyslite aj rozmery aké by boli vhodné pre váš spôsob varenia. 

 

Thajský stir-fry s teľacím mäsom 

 

SUROVINY:

300 g teľacie mäso

1 ks paprika červená 

1 ks paprika zelená 

2 PL sezamový olej 

1 ks citrónová tráva

1 strúčik cesnaku

3 cm čerstvého zázvoru 

1 ks cibuľa

1 limetka 

koriandrová vňať 

soľ 

čierna korenie 

chilli papričky 

 

POSTUP:

 

  1. Mäso si nakrájame na tenké pásiky a dáme bokom do misky.
  2. Nachystáme si všetku zeleninu. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky. Papriky nakrájame na tenké pásiky tzv. stir-fry a rovnako aj cesnak a zázvor. Z citrónovej trávy vyberieme vnútornú časť a rovnako nakrájame na tenké pásiky. 
  3. Prichystáme si wok panvicu a rozpálime sezamový olej. Mäso sprudka opečieme cca 3 minútky z oboch strán, pridáme citrónovú trávu a zázvor a len krátko spolu premiešame a premiestnime do misky . 
  4. Teraz do panvice pridáme cibuľu a rovno aj papriky a spolu podusíme. Prídáme k paprikám mäso a pokvapkáme limetkovou šťavou a posypeme koriandrom. 

Na záver pridáme nadrobno nasekané chilli papričky. Podávame s basmati ryžou.

 

 

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi
Štítky