- Štítky blogu
- recept
- grilovanie
- maso
- party
- kebab
- grill
- wok
- omacka
- rady
- gril
- ryža
- vietnam
- leto
- sosovicova tortila
- MAKISUSHI
- NARESUSHI
- TEMAKI
- URAMAKI
- akcia
- SASHIMI
- india
- NIGIRISUSHI
- steak
- placka
- pita
- vernostna akcia
- zlava
- batatove hranolky
- hranolky
- TEMARISUSHI
- 101 Drogerie
- vezmi menu do terenu
- chutney s mangom
- fazulove
- brownies
- Zeleninový Quiche
- francuzska kuchyna
- chutney
- mango
- pizzeria
- tbone steak
- BergHOFF
- stangle
- kvasok
- pizza
- mytus
- chudnutie
- kava
- chlieb
Potrebujete poradiť?
Prečo si zadovážiť kvalitnú wok panvicu ?
Nie je panvica ako panvica a ak ste milovníkom Ázijskej kuchyne, tak rozhodne by vám vo vašej kuchyni nemala chýbať kvalitná wok panvica. Táto panvica znamenitá svojim tvarom sa ideálne hodí práve k príprave špecialít z bohatej Áziskej kuchyne.
Prečo by som mal investovať do kvalitnej wok panvice ?
Základom úspechu každého vychyteného receptu sú kvalitné suroviny, kvalitné vybavenie a samozrejme skvelé kuchárske zručnosti. Wok panvica je zaujímavá práve svojim kotlíkovým tvarom a menším priemerom dna a pri príprave hlavne ázijských špecialít sa bez nej nezaobídete. Takže ak chcete naozaj zvládnuť ázijskú kuchyňu siahnite po kvalitnej wok panvici a položte základ svojho úspechu. S priestorným wokom dostatočne hlbokým, ktorý vďaka svojmu tvaru dokonale vedie teplo, dokážete premiešať všetky rôznorodé suroviny a spojiť ich chute. Samozrejme túto panvicu môžete využiť aj na množstvo viacmennej tradičných receptov, ktoré sa u nás pripravujú častejšie.
Ako si vybrať wok panvicu ?
Odporúčame Vám , aby ste sa zamerali na kvalitných výrobcov. Čo sa týka materiálu rozhodne odporúčame:
Nerezové
Woky vyrobené z kvalitnej nerezovej ocele, majú ideálne tepelné vlastnosti a sú veľmi odolné voči poškodeniu. Je možné používať aj kovové náradie.Keramické
Keramické woky sú asi vôbec najrozšírenejšie a najobľúbenejšie. Tejto obľube sa tešia hlavne vďaka unikátnym vlastnostiam ktorými kvalitný keramický materiál disponuje. Medzi hlavné výhody patria dobre tepelné vlastnosti a vysoká nepriľnavosť povrchu.- Liatinové
Woky vyrobené z tohto materiálu máju najlepšie tepelné vlastnosti a rovnako sa môžu dlhou životnosťou. Hlavnou nevýchodovo liatinového woku je vyššia váha v porovnaní s inými materiálmi.
Pri výbere si určite dobre premyslite aj rozmery aké by boli vhodné pre váš spôsob varenia.
Thajský stir-fry s teľacím mäsom
SUROVINY:
300 g teľacie mäso
1 ks paprika červená
1 ks paprika zelená
2 PL sezamový olej
1 ks citrónová tráva
1 strúčik cesnaku
3 cm čerstvého zázvoru
1 ks cibuľa
1 limetka
koriandrová vňať
soľ
čierna korenie
chilli papričky
POSTUP:
- Mäso si nakrájame na tenké pásiky a dáme bokom do misky.
- Nachystáme si všetku zeleninu. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky. Papriky nakrájame na tenké pásiky tzv. stir-fry a rovnako aj cesnak a zázvor. Z citrónovej trávy vyberieme vnútornú časť a rovnako nakrájame na tenké pásiky.
- Prichystáme si wok panvicu a rozpálime sezamový olej. Mäso sprudka opečieme cca 3 minútky z oboch strán, pridáme citrónovú trávu a zázvor a len krátko spolu premiešame a premiestnime do misky .
- Teraz do panvice pridáme cibuľu a rovno aj papriky a spolu podusíme. Prídáme k paprikám mäso a pokvapkáme limetkovou šťavou a posypeme koriandrom.
Na záver pridáme nadrobno nasekané chilli papričky. Podávame s basmati ryžou.