- Štítky blogu
- recept
- grilovanie
- maso
- party
- kebab
- grill
- wok
- omacka
- rady
- gril
- ryža
- vietnam
- leto
- sosovicova tortila
- MAKISUSHI
- NARESUSHI
- TEMAKI
- URAMAKI
- akcia
- SASHIMI
- india
- NIGIRISUSHI
- steak
- placka
- pita
- vernostna akcia
- zlava
- batatove hranolky
- hranolky
- TEMARISUSHI
- 101 Drogerie
- vezmi menu do terenu
- chutney s mangom
- fazulove
- brownies
- Zeleninový Quiche
- francuzska kuchyna
- chutney
- mango
- pizzeria
- tbone steak
- BergHOFF
- stangle
- kvasok
- pizza
- mytus
- chudnutie
- kava
- chlieb
Potrebujete poradiť?
Kung Pao - do ktorého sa zamiluješ
Ak chceš naozaj spoznať Čínu tak Kung Pao je rozhodne jedlo ktoré musíš vyskúšať. Jedná sa o jedno z najobľúbenejších čínskych receptov, ktorý si získal svoju obľubu po celom svete vďaka skvelej kombinácii slanej, sladkej a korenistej chute. Zamilujte si čaro Ázie a pripravte si lahodne kúsky kuracieho mäsa plávajúceho v delikátnej omáčke rovno vo vašej kuchyni. Tento pôvodom Sečuánsky recept si určite získa aj vaše kulinárske srdcia a pevne miesto medzi vašimi obľúbenými receptami.
SUROVINY:
300 g kuracie prsia
6 sušených chilli papričiek zbavených semienok
3 lyžice oleja
3 lyžice pražených arašidov
2 strúčiky cesnaku
5 plátkov čerstvého zázvoru
1 pór
OMÁČKA:
1 lyžička cukru
1 a pol lyžice sójovej omáčky
1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky
2 lyžice vody
1/3 lyžičky čínskeho čierneho octu
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
MARINÁDA:
1 lyžica kukuričného škrobu
1 lyžica čínskeho ryžového vína
1 čajová lyžička oleja
2 lyžičky sojovej omáčky
POSTUP:
1. Najskôr si opláchneme kuracie prsia a poriadne osušíme kuchynskou utierkou. Osušené kuracie prsia nakrájame na malé kocky a pripravíme si marinádu do vačšej sklenenej misky. Pridáme škrob, ryžové víno, olej a sójovú omáčku a všetko poriadne premiešame. Do takto pripravenej marinády dáme nakrájané mäso a necháme marinovať najmenej pol hodinu.
2. V druhej miske si pripravíme omáčku zmiešaním cukru, sojovej omáčky, tmavej sójovej omáčky, vody, čierneho octu a kukuričného škrobu.
3. Teraz si pripravte väčší Wok a poriadne ho rozpáľte s jednou lyžičkou olivového oleja. Pridajte marinované mäso a sprudka opečte tak na 70% a dajte bokom do misky.
4. Do woku teraz pridáme 2 lyžice oleja a rozpálime. Do zohriateho oleja pridáme nakrájane plátky cesnaku a zázvoru a chvíľu premiešame, ale iba krátko. Ďalej pridáme sušené chilli papričky zbavené semienok a smažíme až do dosiahnutia pikantnej arómy. Do tejto zmesi pridáme opäť kuracie mäso a poriadne premiešame. Pridáme pražené arašidy a neustále miešame. Po chvíľke miešania môžeme pridať aj pripravenú omáčku a miešame dovtedy kým mäso nie potiahnuté omáčkou. Na záver pridáme nakrájaný pór
5. Hotové Kung Pao servírujeme s uvarenou ryžou.