Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 69 € a máte dopravu ZADARMO
07.07.2022

Kung Pao - do ktorého sa zamiluješ

Ak chceš naozaj spoznať Čínu tak Kung Pao je rozhodne jedlo ktoré musíš vyskúšať. Jedná sa o jedno z najobľúbenejších čínskych receptov, ktorý si získal svoju obľubu po celom svete vďaka skvelej kombinácii slanej, sladkej a korenistej chute. Zamilujte si čaro Ázie a pripravte si lahodne kúsky kuracieho mäsa plávajúceho v delikátnej omáčke rovno vo vašej kuchyni. Tento pôvodom Sečuánsky recept si určite získa aj vaše kulinárske srdcia a pevne miesto medzi vašimi obľúbenými receptami. 

SUROVINY:

300 g kuracie prsia

6 sušených chilli papričiek zbavených semienok 

3 lyžice oleja 

3 lyžice pražených arašidov 

2 strúčiky cesnaku

5 plátkov čerstvého zázvoru 

1 pór 

 

OMÁČKA:

1 lyžička cukru 

1 a pol lyžice sójovej omáčky 

1 čajová lyžička tmavej sójovej omáčky 

2 lyžice vody 

1/3 lyžičky čínskeho čierneho octu 

1 čajová lyžička kukuričného škrobu 

 

MARINÁDA:

1 lyžica kukuričného škrobu 

1 lyžica čínskeho ryžového vína 

1 čajová lyžička oleja 

2 lyžičky sojovej omáčky

 

POSTUP:

1. Najskôr si opláchneme kuracie prsia a poriadne osušíme kuchynskou utierkou. Osušené kuracie prsia nakrájame na malé kocky a pripravíme si marinádu do vačšej sklenenej misky. Pridáme škrob, ryžové víno, olej a sójovú omáčku a všetko poriadne premiešame. Do takto pripravenej marinády dáme nakrájané mäso a necháme marinovať najmenej pol hodinu.

2. V druhej miske si pripravíme omáčku zmiešaním cukru, sojovej omáčky, tmavej sójovej omáčky, vody, čierneho octu a kukuričného škrobu. 

3. Teraz si pripravte väčší Wok a poriadne ho rozpáľte s jednou lyžičkou olivového oleja. Pridajte marinované mäso a sprudka opečte tak na 70% a dajte bokom do misky. 

4. Do woku teraz pridáme 2 lyžice oleja a rozpálime. Do zohriateho oleja pridáme nakrájane plátky cesnaku a zázvoru a chvíľu premiešame, ale iba krátko. Ďalej pridáme sušené chilli papričky zbavené semienok a smažíme až do dosiahnutia pikantnej arómy. Do tejto zmesi pridáme opäť kuracie mäso a poriadne premiešame. Pridáme pražené arašidy a neustále miešame. Po chvíľke miešania môžeme pridať aj pripravenú omáčku a miešame dovtedy kým mäso nie potiahnuté omáčkou. Na záver pridáme nakrájaný pór 

5. Hotové Kung Pao servírujeme s uvarenou ryžou

 

 

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi