- Štítky blogu
- recept
- grilovanie
- maso
- party
- kebab
- grill
- wok
- omacka
- rady
- gril
- ryža
- vietnam
- leto
- sosovicova tortila
- MAKISUSHI
- NARESUSHI
- TEMAKI
- URAMAKI
- akcia
- SASHIMI
- india
- NIGIRISUSHI
- steak
- placka
- pita
- vernostna akcia
- zlava
- batatove hranolky
- hranolky
- TEMARISUSHI
- 101 Drogerie
- vezmi menu do terenu
- chutney s mangom
- fazulove
- brownies
- Zeleninový Quiche
- francuzska kuchyna
- chutney
- mango
- pizzeria
- tbone steak
- BergHOFF
- stangle
- kvasok
- pizza
- mytus
- chudnutie
- kava
- chlieb
Potrebujete poradiť?
Jednoduché pizza štangle ako z talianskej pizzerie
Takmer každý miluje pizzu a má tú svoju obľúbenú. Už aj na Slovensku máme veľa kvalitných pizzerií kde vám pripravia dokonalú pizzu podľa vašej chuti. Nie vždy však máme možnosť zájsť do známej pizzerie niekde v okolí a mnoho gazdiniek často experimentuje a snaží sa pripraviť skvelú pizzu aj vo svojej kuchyni. Príprava perfektnej pizze vyžaduje nielen dostatok skúsenosti a často tie najlepšie recepty pizzerií sa uchovávajú v tajnosti a kolujú z generácie na generáciu v rámci danej rodiny. Ak máte chuť na pizzu, ale doma si na to jednoducho netrúfate tak máme pre vás recept na skvelé domáce pizza štangle, ktoré zvládne každý aj keď potrebujú dlhší čas na prípravu. Ak im dáte čas budú krásne nadýchané a chrumkavé. Pizza štangle si môžete pripraviť k večernému posedeniu pri vínku a výborne sa hodia s jogurtovým dipom.
Ingrediencie na pizza štangle
Na rozkvas :
150 g hladkej múky
150 ml vlažnej vody
2 lyžice ražného kvásku
Na cesto:
200 g hladkej špaldovej múky
200 g hladkej múky na kváskovanie
15 g olivového oleja
200 ml vody
1 lyžicu soli
rozkvas
Na potretie:
2 strúčiky cesnaku
100 ml olivového oleja
Na dip:
1 biely jogurt
soľ
jarnú cibuľku
Postup
1. Najskôr si pripravíme v miske rozkvas, ktorý by sme mali nechať kvasiť pri izbovej teplote cca 12 hodín. Po 12 hodinách je rozkvas pripravený a môžeme pridať múku, olej , soľ, vodu a vypracujeme si cesto, ktoré necháme kysnúť ešte 4 hodinky. Ak chcete aby boli pizza štangle naozaj nadýchané a chrumkavé tak tieto časy je potrebné dodržať a sami sa presvedčíte, že výsledok stojí zato.
2. Po vykysnutí si cesto vysypeme na pomučenú dosku, premiesime a vytvarujeme si valec z ktorého nakrájame rovnomerne 16 dielov. Z každého jedného dielu si vytvarujeme pizza štanglu a premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto uložene štangle si prikryjeme utierkou a necháme ešte cca 1 hodinu kysnúť.
3. Medzičasom si v sklenenej miske pripravíme olej s cesnakom a trochou soli. Po 1 hodine štangle potrieme takto pripravenou zmesou a možete aj posypať obľubenými bylinkami a plech vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a pečieme cca 30 minút kým nám pizza štangle nezačnú chytať zlatistú farbu. Podávame s pripraveným jogurtovým dipom alebo iným obľúbeným dresingom.