Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 69 € a máte dopravu ZADARMO
15.03.2021

Domáci kebab v pita placke

Kebab v pita placke je chutné, sýte jedlo ktoré vezmeš do ruky a vieš si ho pripraviť jednoducho aj doma. Aj keď korene tohto obľúbeného jedla siahajú do Turecka a Ázie v skutočnosti sa jedná o európske jedlo. Nie je kebab ako kebab a tým pôvodným sa označuje mäso, ktoré sa pripravuje na grile alebo na ražni a podáva sa ako jedlo na tanieri. Kebab, ktorý prenikol do našich končín a získal si našu obľubu sa pripravuje na rotujúcom ražni a podáva sa v žemli, wrape alebo v pita chlebe. Poctivý kebab by mal byť plný chutí a mal by pozostávať zo štyroch základných častí. K príprave kebabu u vás doma vám odporúčame použiť menší vertikálny gril alebo elektrický gril poprípade gril ováciu panvicu. Ideálnym mäsom je jahňacie alebo kuracie

INGREDIENCIE:

800 g kuracích stehien

olivový olej 

korenie čubrica (môžete nahradiť mletou paprikou)

nastrúhaná biela kapusta

2 strúčiky cesnaku 

korenie gyros 

čili 

paradajky 

 

SUROVINY NA PITA PLACKU 

500 g hladkej múky

300 ml vody 

1/2 kocky droždia 

soľ 

olej 

 

DRESING

200 ml kyslá smotana

1 strúčik cesnaku 

petržlenová vňať 

soľ 

 

POSTUP:

 

  • Najskôr si pripravíme mäso tak, že si mäso nakrájame na menšie kocky. Mäso vložíme do misky a pridáme olej , gyros korenie, čubricu alebo mletú papriku a pretlačený cesnak a odložíme marínovať do chladničky. 
  • Zatiaľ si pripravíme kysnuté cesto na pita placky. V miske zmiešame múku, vodu, droždie a ostatné suroviny a vymiešame si cesto. Cesto si necháme vykysnúť. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 8 bochníkov a necháme ešte na chvíľu podkysnúť. Potom si bochníky rozvaľkáme na placky
  • Kým si pripravíme placky rozohrejme si rúru na maximum a vložíme do nej prázdny nepotretý plech. Keď sa plech nahreje tak poukladáme naň placky a krátko pečieme v rúre kým sa placky nenafúknu a otočíme ich na druhú stranu a dopečieme. Placky si rozkrojíme kým sú ešte teplé, aby sme získali kapsu ktorú budeme plniť. 
  • Teraz si namarinované mäsko opečieme na grile alebo panvici a opečieme tak, aby sa nám poriadne zatiahlo. 
  • Pripravíme dressing tak, že si zmiešame kyslú smotanu s cesnakom, petržlenovou vňaťou a osolíme. 
  • Teraz si môžeme nakrájať čili papričky, paradajky a nastrúhame kapustu.
  • Na záver si naplníme pita placky opečeným mäsom a zeleninou a zalejeme dresingom.

 

 

Páčil sa vám článok? Zdieľajte ho s priateľmi