- Štítky blogu
- recept
- grilovanie
- maso
- party
- kebab
- grill
- wok
- omacka
- rady
- gril
- ryža
- vietnam
- leto
- sosovicova tortila
- MAKISUSHI
- NARESUSHI
- TEMAKI
- URAMAKI
- akcia
- SASHIMI
- india
- NIGIRISUSHI
- steak
- placka
- pita
- vernostna akcia
- zlava
- batatove hranolky
- hranolky
- TEMARISUSHI
- 101 Drogerie
- vezmi menu do terenu
- chutney s mangom
- fazulove
- brownies
- Zeleninový Quiche
- francuzska kuchyna
- chutney
- mango
- pizzeria
- tbone steak
- BergHOFF
- stangle
- kvasok
- pizza
- mytus
- chudnutie
- kava
- chlieb
Potrebujete poradiť?
Domáci kebab v pita placke
Kebab v pita placke je chutné, sýte jedlo ktoré vezmeš do ruky a vieš si ho pripraviť jednoducho aj doma. Aj keď korene tohto obľúbeného jedla siahajú do Turecka a Ázie v skutočnosti sa jedná o európske jedlo. Nie je kebab ako kebab a tým pôvodným sa označuje mäso, ktoré sa pripravuje na grile alebo na ražni a podáva sa ako jedlo na tanieri. Kebab, ktorý prenikol do našich končín a získal si našu obľubu sa pripravuje na rotujúcom ražni a podáva sa v žemli, wrape alebo v pita chlebe. Poctivý kebab by mal byť plný chutí a mal by pozostávať zo štyroch základných častí. K príprave kebabu u vás doma vám odporúčame použiť menší vertikálny gril alebo elektrický gril poprípade gril ováciu panvicu. Ideálnym mäsom je jahňacie alebo kuracie.
INGREDIENCIE:
800 g kuracích stehien
olivový olej
korenie čubrica (môžete nahradiť mletou paprikou)
nastrúhaná biela kapusta
2 strúčiky cesnaku
korenie gyros
čili
paradajky
SUROVINY NA PITA PLACKU
500 g hladkej múky
300 ml vody
1/2 kocky droždia
soľ
olej
DRESING
200 ml kyslá smotana
1 strúčik cesnaku
petržlenová vňať
soľ
POSTUP:
- Najskôr si pripravíme mäso tak, že si mäso nakrájame na menšie kocky. Mäso vložíme do misky a pridáme olej , gyros korenie, čubricu alebo mletú papriku a pretlačený cesnak a odložíme marínovať do chladničky.
- Zatiaľ si pripravíme kysnuté cesto na pita placky. V miske zmiešame múku, vodu, droždie a ostatné suroviny a vymiešame si cesto. Cesto si necháme vykysnúť. Po vykysnutí si cesto rozdelíme na 8 bochníkov a necháme ešte na chvíľu podkysnúť. Potom si bochníky rozvaľkáme na placky.
- Kým si pripravíme placky rozohrejme si rúru na maximum a vložíme do nej prázdny nepotretý plech. Keď sa plech nahreje tak poukladáme naň placky a krátko pečieme v rúre kým sa placky nenafúknu a otočíme ich na druhú stranu a dopečieme. Placky si rozkrojíme kým sú ešte teplé, aby sme získali kapsu ktorú budeme plniť.
- Teraz si namarinované mäsko opečieme na grile alebo panvici a opečieme tak, aby sa nám poriadne zatiahlo.
- Pripravíme dressing tak, že si zmiešame kyslú smotanu s cesnakom, petržlenovou vňaťou a osolíme.
- Teraz si môžeme nakrájať čili papričky, paradajky a nastrúhame kapustu.
- Na záver si naplníme pita placky opečeným mäsom a zeleninou a zalejeme dresingom.