- Štítky blogu
- recept
- grilovanie
- maso
- party
- kebab
- grill
- wok
- omacka
- rady
- gril
- ryža
- vietnam
- leto
- sosovicova tortila
- MAKISUSHI
- NARESUSHI
- TEMAKI
- URAMAKI
- akcia
- SASHIMI
- india
- NIGIRISUSHI
- steak
- placka
- pita
- vernostna akcia
- zlava
- batatove hranolky
- hranolky
- TEMARISUSHI
- 101 Drogerie
- vezmi menu do terenu
- chutney s mangom
- fazulove
- brownies
- Zeleninový Quiche
- francuzska kuchyna
- chutney
- mango
- pizzeria
- tbone steak
- BergHOFF
- stangle
- kvasok
- pizza
- mytus
- chudnutie
- kava
- chlieb
Potrebujete poradiť?
Butter Chicken - skvelý recept z Indie
Butter chicken u nás tiež známe ako maslové kura je indické jedlo charakteristické svojou jemne pikantnou chuťou a u nás konkuruje tiež dobre známemu Indickému jedlu Chicken Tikka Massala. Narozdiel od iných ostro pikantných receptov z Indie je butter chicken jedlo s jemnou korenistou chuťou a zvýraznené exotickými koreninami a preto je obľúbeným jedlom po celom svete.
INGREDIENCIE:
4 ks cibuľa
1čl kajenské korenie
1PL kurkumy
2PL garam masala korenie
2PL nastrúhaný zázvor
1/2 chilly
soľ
5 strúčikov cesnaku
1 čl čierne korenie
1PL mletý kardamón
1PL rímska rasca
1čl mletý koriander
2čl sladká paprika
1čl škorica
7 lyžíc masla
500 ml smotana na šľahanie
800g konzervovane paradajky
Mäso s marinádou
1 kg kuracie prsia
2 lyžice garam masala
4 lyžice citrónovej šťavy
4 strúčiky cesnaku
4 cm nastrúhaného zázvoru
250 ml plnotučného bieleho jogurtu
POSTUP:
- Najskôr si umyjeme kuracie prsia a nakrájame na malé kocky. Vo väčšej miske si zmiešame suroviny na marinádu a pridáme nakrájané kuracie prsia. Ideálne je takto mäsko nechať marinovať aspoň 2 hodiny ak si to pripravíte deň vopred, mäsko bude pekne nasiaknuté marinádou.
- Do hlbšej panvice pridajte 2 lyžice masla a roztopte. Do roztopeného masla vložte namarinované mäso a sprudka opečte, aby sa mäso zatiahlo. Po opečení mäso odložte bokom.
- Do výpeku z panvice pridajte ešte 3 lyžice masla a orestujte jemne nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Stíšime si výkon sporáku a pridáme všetky koreniny a chvíľu popražíme, tak aby sa nám koreniny nespálili.
- Keď mame všetko pekne spojené a opražené pridáme konzervy paradajok a celú zmes budeme variť až kým sa nám cibuľa a paradajky nerozvaria a nevytvoria jemnú omáčku. Na záver do omáčky pridáme smotanu a ešte chvíľu spolu povaríme, ďalej pridáme mäso a varíme ešte cca 10 minút a odstavíme zo sporáka. Ešte do horúcej zmesi pridáme 2 lyžice masla a necháme roztopiť.