Pre základnú funkčnosť, analytické účely, spríjemnenie používania webu a po udelení súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránky.

+421 57/7888 482

Doprava zadarmo od 100€

ANKETA

Odkiaľ ste sa dozvedeli o spoločnosti BergHOFF??

Facebook 41% Instagram 23% Google 20% Iné 15%

TOVAR V AKCII

Cena 97,30 EUR

NAJPREDÁVANEJŠÍ




29. 01. 2021

Vietnamský recept Bun Bo Nam Bo - ako ho pripraviť doma ?

Obľúbené Vietnamské jedlo Bun Bo Nam Bo v posledných rokoch naberá na popularite aj v našich končinách. Recept je pomenovaný po oblasti Nam Bo kde toto jedlo vzniklo a stalo sa obľúbeným Vietnamským jedlom  hlavne v Južnej časti krajiny. Dnes si toto jedlo objednáte v ktorejkoľvek lepšej Vietnamskej reštaurácii aj u nás a my vám dnes ukážeme, že pripraviť si ho doma nie je až tak náročné, akoby sa mohlo zdať. Kombinácia hovädzieho mäsa, rezancov, zeleniny, orechov a skvelej omáčky robí z tohto jedla skutočný hit a ak ste ho ešte nikdy neskúsili, tak takto si ho dokážete pripraviť aj u vás doma

INGREDIENCIE NA 4 PORCIE:

Mäso

450 g hovädzie zadné mäso

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice rybacej omáčky 

1 čajová lyžička olivový olej 

čerstvo namleté čierne korenie 

štipka soli 

 

Rezance

300 g ryžových rezancov

ryžový ocot 1 lyžica 

1 lyžica slnečnicový olej 

 

Omáčka

1 strúčik cesnaku

čerstvá chilli paprička 1ks

100 ml rybacia omáčka 

trstinový cukor 1 plná lyžica

ryžový ocot 75 ml 

vriaca voda 300 ml

 

Zelenina

2ks stredné mrkvy

70 gramov nesolených arašidov 

1/4 ks ľadový šalát 

šalátová uhorka 1 ks 

čerstvý koriander a mäta 

 

POSTUP:

  1. Hovädzie mäso nakrájajte pozdĺžne na tenké pásiky . Očistite si cesnak a nakrájajte nadrobno. Nakrájané mäso zmiešajte s cesnakom, olivovým olejom, rybacou omáčkou, čiernym korením a s troškou soli. Takto pripravené mäso dajte odležať do chladničky.
  2. Na panvici na strednom výkone si opečte arašidy do zlata. Takto opečené arašidy si nasekajte nadrobno.
  3. Medzičasom si dajte uvariť ryžové rezance podľa návodu. Po uvarení rezance sceďte a vložte do horúcej vody s octom a povarte ešte chvíľku aby rezance boli mäkké. Takto pripravené rezance ešte raz sceďte a opláchnite studenou vodou. Nakoniec premiešame s olejom.
  4. Nakrájame si ľadový šalát na rezančeky. Mrkvu a uhorku rovnako nakrájame na tenké rezančeky. 
  5. Teraz si pripravíme omáčku. Ošúpeme si cesnak a nakrájame nadrobno a tak isto nakrájame aj chilli papričku. Pridáme rybaciu omáčku, cukor, ocot a vriacu vodu . Miešajte dovtedy kým sa cukor nerozpustí. 
  6. Nakoniec si dobre rozpáľte panvicu a zprudka na nej opečte mäso cca 2až 3 minútky. Takto sa mäsko zatiahne a zároveň ostane šťavnaté.
  7. Servírujeme do hlbokého taniera. Na spodok naložte ľadový šalát a na to položíme ryžové rezance aj so zvyšnou zeleninou a bylinkami. Pridáme opečené mäso a najemno nasekané arašidy. Všetko zalejte teplou omáčkou a môžeme servírovať.