Pre základnú funkčnosť, analytické účely, spríjemnenie používania webu a po udelení súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránky.

+421 57/7888 482

Doprava zadarmo od 100€

ANKETA

Odkiaľ ste sa dozvedeli o spoločnosti BergHOFF??

Facebook 44% Instagram 22% Google 22% Iné 12%

TOVAR V AKCII

NAJPREDÁVANEJŠÍ

Cena 96,90 EUR
Cena 237,20 EUR

12. 05. 2020

Skvelá Vietnamská polievka PHO + originálny recept

 

Táto skvela Vietnamská polievka PHO je vlastne tradičný silný hovädzí vývar z mäsa a kostí. Túto tradičnú polievku chce ochutnať každý turista, ktorý navštívi Vietnam, pre ktorý sa práve stal jedným z najobľúbenejších a najvyhľadávanejších Vietnamských jedál. Názov polievky je odvodený od širokých rezancov, ktoré sa nazývajú PHO a  ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou tohto jedla. Rovnako neodmysliteľnou súčasťou vývaru je špecifická zmes korenín, značne odlišná od korenia ktorým zvykneme dochucovať polievky v našich končinách. Táto kombinácia sa skladá zo škorice, badiánu a kardamónu ktoré u nás skôr poznajú a používajú milovníci medovníčkov. Kto raz ochutná túto polievku tak skoro pre každého sa stane obľúbeným jedlom. V jednej miske horúcej polievky nájdete tajomstvo a harmóniu medzi sladkou, slanou a štiplavou chuťou ktorá si už získala množstvo priaznivcov po celom svete. A keďže horúca polievka pripravená z lásky zahreje nielen telo aj dušu, tak si pripravme recept na túto skvelú Vietnamskú polievku Pho u nás doma. 

 

SUROVINY:

2 ks hovädzej kosti 

500 g falošnej hovädzej sviečkovej 

2 ks väčšej cibule 

2 ks zázvoru cca 5 cm dlhý 

3ks hviezdičiek anízu 

2 ks paličky škorice 

3 ks kardanom 

4 ks šalotka 

1 zväzok koriander 

1 zväzok jarná cibuľka 

1  zvážok vietnamskej mäty 

1 konzerva klíčkov mungo 

1 ks limetka 

2 ks čili paprička

1 balenie ryžových rezancov 

 

Postup: 

 

  • Vo väčšom hrnci zalejeme kosti studenou vodou, privedieme k varu a varíme cca 15 minút. Vodu zlejeme a kostí opláchneme a znovu ich dáme variť aj spolu s očistenou cibuľou a sviečkovicou.
  • Vývar dochutíme polievkovou lyžicou soli a jednou polievkovou lyžicou cukru a necháme variť 2 až 3 hodiny aby sme získali silný vývar a mäso bolo úplne mäkké. Ak sa nám počas varenia vytvára na povrchu pena, vždy ju odstránime jemným sitkom. 
  • Medzičasom si rozrežeme cibuľu na polovicu a zázvor si pozdĺžne nakrájame na plátky a všetko spolu aj so škoricou, anízom a kardamónom opečieme na suchej panvici alebo platni 
  • Takto pripravené koreniny pridáme k vriacemu vývaru a varíme až kým mäsko nezmekne
  • Ryžové rezance si pripravíme tak, že do studenej vody si namočíme rezance a necháme pol hodinu postáť a následne ich ešte povaríme. 

Servírujeme tak, že rezance v miskách zalejeme scedeným vývarom. Pridáme nakrájanú sviečkovicu, mungo klíčky, jarné cibuľky, nasekané čili, šalotku, bylinky. Tesne pred podávaním ešte pokvapkáme limetkovou šťavou.