Pre základnú funkčnosť, analytické účely, spríjemnenie používania webu a po udelení súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránky.

+421 57/7888 482

Doprava zadarmo od 100€

ANKETA

Odkiaľ ste sa dozvedeli o spoločnosti BergHOFF??

Facebook 44% Instagram 22% Google 21% Iné 13%

TOVAR V AKCII

NAJPREDÁVANEJŠÍ




11. 11. 2020

Pripravte si 3 rýchle recepty počas obdobia zatvorených reštaurácií.

Súčasný rok je v mnohých aspektoch iný ako všetky tie predošlé. Celý svet bojuje s novým druhom Coronavírusu a mnohé krajiny zavádzajú rôzne formy opatrení v snahe zabrániť šíreniu nového nebezpečného vírusu. Slovenská vláda opäť pristúpila k zavedeniu prísnejších opatrení a od 15 Októbra zavrela spolu s hotelmi aj všetky gastro prevádzky a reštaurácie. Mnohí z nás sme naučení z rôznych dôvodov stravovať sa počas roka práve v reštauráciách a gastro zariadeniach. My vám dnes prinášame 3 skvelé recepty, ktoré si rýchlo a aj bez skúseností viete pripraviť u seba doma a príprava Vám nezaberie viac ako 30 minút.

 

Špagety so syrovou omáčkou

Tieto špagety sú skvelým príkladom toho ako si vieme pripraviť chutný obed doma a to doslova za pár minút.

 

SUROVINY :

150g slanina

150g kuracie prsia

150g syr gouda

500ml smotana na varenie

1 balenie špagiet

 

POSTUP:

  • Najskôr si slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme ju. Potom pridáme kuracie prsia rovnako nakrájané na malé kocky a chvíľu popražíme kým sa mäso nezatiahne.
  • Keď je mäso hotové, prilejeme smotanu a necháme zovrieť. Nakoniec pridáme nastrúhaný syr a miešame až kým sa neroztopí. Keďže gouda aj slanina sú dostatočne slané sol netreba už pridávať.
  • Na záver do omáčky pridáme vopred uvarené špagety a všetko spolu dôkladne premiešame.

 

Pečený pstruh na masle

Pravidelná konzumácia rýb je nie len prospešná pre naše zdravie, ale možno ste netušili, že pripraviť si chutnú rybu doma nie je nič náročné.

SUROVINY :

4ks pstruh

korenie na ryby

1 strúčik cesnaku

125g maslo

soľ

mleté čierne korenie

1 čajová lyžička mletá červená paprika

3 polievkové lyžice hladká múka

Petržlenová vňať

citrónová šťava

 

POSTUP:

  • Ak máme mrazenú rybu najskôr si ju rozmrazíme.
  • Rybu si umyjeme pod studenou tečúcou vodou a poriadne utrieme do papierových utieriek. Na koži si spravíme niekoĺko priečnych zárezov.
  • V miske si zmiešame hladkú múku s mletou paprikou, korením, solou, a korením na ryby.
  • V druhej miske si zmiešame polievkovú lyžicu masla so strúčikom cesnaku a štavou z polovice citróna a petržlenovú vnať.
  • S takto pripravenou zmesou potrieme rybu z vnútra
  • Rybu ďalej osolíme a obalíme v pripravenej múčnej zmesi
  • Takto pripraveného pstruha opečieme na hlbšej rozpálenej panvici so zvyšným maslom z oboch strán. Pstruha opekáme z každej strany cca 5 minút.

 

Polievka Hokkaido

K jesennému obdobiu okrem rôznorodých farieb prírody patria aj tekvicové plody. Z jednou najobľubenješích tekvíc je tekvica hokkaido. Ukážeme Vám, ako si z nej doma môžete pripraviť zdravú polievku plnú vitamínov za pár minút.

SUROVINY :

2ks tekvica hokkaido

1ks cibuľa

1ks smotana

olivový olej

muškátový oriešok

soľ

 

POSTUP:

  • Tekvicu dôkladne ošúpeme , rozpolíme si ju a zbavíme jadier a nakrájame na kocky.
  • Na olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme tekvicu a chvíľu podusíme. 
  • Zalejeme vodou a prikryté varíme asi 20 minút. Keď je tekvica mäkká, rozmixujeme ručným mixérom na hladký krém, zjemníme smotanou, dochutíme soľou a muškátovým orieškom. Podávame s bazalkou, trochou smotany a balsamico.