Pre základnú funkčnosť, analytické účely, spríjemnenie používania webu a po udelení súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránky.

+421 57/7888 482

Doprava zadarmo od 100€

ANKETA

Odkiaľ ste sa dozvedeli o spoločnosti BergHOFF??

Facebook 41% Instagram 23% Google 20% Iné 16%

TOVAR V AKCII

Cena 139,00 EUR

NAJPREDÁVANEJŠÍ




18. 04. 2021

Jednoduché pizza štangle ako z talianskej pizzerie

Takmer každý miluje pizzu a má tú svoju obľúbenú. Už aj na Slovensku máme veľa kvalitných pizzerií kde vám pripravia dokonalú pizzu podľa vašej chuti. Nie vždy však máme možnosť zájsť do známej pizzerie niekde v okolí  a mnoho gazdiniek často experimentuje a snaží sa pripraviť skvelú pizzu aj vo svojej kuchyni. Príprava perfektnej pizze vyžaduje nielen dostatok skúsenosti a často tie najlepšie recepty pizzerií sa uchovávajú v tajnosti a kolujú z generácie na generáciu v rámci danej rodiny.  Ak máte chuť na pizzu, ale doma si na to jednoducho netrúfate tak máme pre vás recept na skvelé domáce pizza štangle, ktoré zvládne každý aj keď potrebujú dlhší čas na prípravu. Ak im dáte čas budú krásne nadýchané a chrumkavé.  Pizza štangle si môžete pripraviť k večernému posedeniu pri vínku a výborne sa hodia s jogurtovým dipom

 

Ingrediencie na pizza štangle 

Na rozkvas :

150 g hladkej múky

150 ml vlažnej vody 

2 lyžice ražného kvásku 

 

Na cesto: 

200 g hladkej špaldovej múky

200 g hladkej múky na kváskovanie 

15 g olivového oleja 

200 ml vody 

1 lyžicu soli 

rozkvas 

 

Na potretie: 

2 strúčiky cesnaku

100 ml olivového oleja 

 

Na dip:

1 biely jogurt

soľ 

jarnú cibuľku 

 

Postup

 

1. Najskôr si pripravíme v miske rozkvas, ktorý by sme mali nechať kvasiť pri izbovej teplote cca 12 hodín. Po 12 hodinách je rozkvas pripravený a môžeme pridať múku, olej , soľ, vodu a vypracujeme si cesto, ktoré necháme kysnúť ešte 4 hodinky. Ak chcete aby boli pizza štangle naozaj nadýchané a chrumkavé tak tieto časy je potrebné dodržať a sami sa presvedčíte, že výsledok stojí zato.

2. Po vykysnutí si cesto vysypeme na pomučenú dosku, premiesime a vytvarujeme si valec z ktorého nakrájame rovnomerne 16 dielov. Z každého jedného dielu si vytvarujeme pizza štanglu a premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Takto uložene štangle si prikryjeme utierkou a necháme ešte cca 1 hodinu kysnúť

3. Medzičasom si v sklenenej miske pripravíme olej s cesnakom a trochou soli.  Po 1 hodine štangle potrieme takto pripravenou zmesou a možete aj posypať obľubenými bylinkami a plech vložíme do vyhriatej rúry na 200 ˚C a pečieme cca 30 minút kým nám pizza štangle nezačnú chytať zlatistú farbu. Podávame s pripraveným jogurtovým dipom alebo iným obľúbeným dresingom.