Pre základnú funkčnosť, analytické účely, spríjemnenie používania webu a po udelení súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránky.

+421 57/7888 482

Doprava zadarmo od 100€

ANKETA

Odkiaľ ste sa dozvedeli o spoločnosti BergHOFF??

Facebook 41% Instagram 23% Google 20% Iné 16%

TOVAR V AKCII

Cena 139,00 EUR

NAJPREDÁVANEJŠÍ




30. 04. 2021

Chutney s mangom - jednoduchý recept

Toto veľmi chutné chutney sa dá pripraviť aj u vás doma a je to veľmi jednoduché. Tento v podstate pikantný džem sa skvele hodí ku kuraciemu mäsu, bravčovému ale aj jahňaciemu mäsu a je ideálny ku grilovaným pokrmom.

 

V našich končinách sa s obľubou konzumuje hlavne kuracie mäso a bravčové mäso a pripravuje sa rôznymi spôsobmi a práve k tomuto mäsu sa podávajú rôzne omáčky a jednou z obľúbených je mangové chutney. Toto chutney je veľmi jednoduché a jeho chuť je excelentná a ak ho raz vyskúšate nepochybujem, že sa stane súčasťou vašich obľúbených receptov. Toto chutney sa vyznačuje pikantnosťou a je kombináciou zázvoru, horčičných semienok, cesnaku, vločiek červeného chilly .Svoju štipľavosť získava z kyslosti manga a pridaného octu a svoju sladkosť mu dodá mango, hrozienka a cukor. 

Chutney sa pripravuje v podstate rovnako ako keby ste pripravovali ovocný džem s tým rozdielom, že v chutney je pridaný ocot, ktorý vyrovnáva sladkosť a viac sa hodí k slaným jedlám. 

 

K čomu používať chutney ? 

Podávanie k mäsu -  výborne sa hodí ku kuraciemu, bravčovému alebo jahňaciemu mäsu . Chutney tiež môžete zriediť vodou a použiť ako glazúru na kuracie alebo kačacie mäso. 

Podávanie k syru - Výborne sa hodí k syru typu Brie alebo k smotanovým syrom. 

Na sendviče - Chutney tiež môžete použiť ako nátierku na sendvič . 

 

Ingrediencie na výrobu domáceho chutney

 

1 šálka octu 

2 šálky cukru 

6 šálok manga ( cca 4 až 5 olúpané a nakrájané manga ) 

1 cibuľa 

1/2 šálky hrozienok 

1/4 šálky jemne nasekaného zázvoru 

1 strúčik cesnaku 

1 čajová lyžička horčičného semena 

1/4 čajovej lyžičky vločiek červeného chilly 

 

Postup 

1.Najskôr si pripravíme sirup vo väčšom hrnci tým že zmiešame ocot s cukrom a za stáleho miešania privedieme k varu kým sa cukor úplne neroztopí

2.Do hrnca a pripraveného sirupu pridáme všetky ostatné suroviny a nezakryté dusíme cca 1 hodinu. Počas dusenia občas premiešame. Po hodine varenia zmes odstavíme a nalejeme do čistých sklenených pohárikov , nenalievajte však úplne doplna ale nechajte nejaký priestor medzi chutney a víčkom.

3. Na záver si poháre dáme do zaváracieho hrnca a zavaríme klasickým spôsobom. Po 15 minútach varenia poháre vyberte a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote . Vaše chutney je hotové .