Pre základnú funkčnosť, analytické účely, spríjemnenie používania webu a po udelení súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránky.

+421 57/7888 482

Doprava zadarmo od 100€

ANKETA

Odkiaľ ste sa dozvedeli o spoločnosti BergHOFF??

Facebook 40% Instagram 23% Google 20% Iné 17%

NAJPREDÁVANEJŠÍ




23. 03. 2021

Butter Chicken - skvelý recept z Indie

Butter chicken u nás tiež známe ako maslové kura je indické jedlo charakteristické svojou jemne pikantnou chuťou a u nás konkuruje tiež dobre známemu Indickému jedlu Chicken Tikka Massala. Narozdiel od iných ostro pikantných receptov z Indie je butter chicken jedlo s jemnou korenistou chuťou a zvýraznené exotickými koreninami a preto je obľúbeným jedlom po celom svete. 

 

INGREDIENCIE:

4 ks cibuľa 

1čl kajenské korenie 

1PL kurkumy 

2PL garam masala korenie

2PL nastrúhaný zázvor

1/2 chilly

soľ

5 strúčikov cesnaku 

1 čl čierne korenie

1PL mletý kardamón 

1PL rímska rasca

1čl mletý koriander

2čl sladká paprika

1čl škorica

7 lyžíc masla

500 ml smotana na šľahanie

800g konzervovane paradajky

 

Mäso s marinádou 

1 kg kuracie prsia

2 lyžice garam masala

4 lyžice citrónovej šťavy 

4 strúčiky cesnaku 

4 cm nastrúhaného zázvoru 

250 ml plnotučného bieleho jogurtu 

 

POSTUP:

  1. Najskôr si umyjeme kuracie prsia a nakrájame na malé kocky. Vo väčšej miske si zmiešame suroviny na marinádu a pridáme nakrájané kuracie prsia. Ideálne je takto mäsko nechať marinovať aspoň 2 hodiny ak si to pripravíte deň vopred, mäsko bude pekne nasiaknuté marinádou.
  2. Do hlbšej panvice pridajte 2 lyžice masla a roztopte. Do roztopeného masla vložte namarinované mäso a sprudka opečte, aby sa mäso zatiahlo. Po opečení mäso odložte bokom. 
  3. Do výpeku z panvice pridajte ešte 3 lyžice masla a orestujte jemne nakrájanú cibuľu, cesnak a zázvor. Stíšime si výkon sporáku a pridáme všetky koreniny a chvíľu popražíme, tak aby sa nám koreniny nespálili.
  4. Keď mame všetko pekne spojené a opražené pridáme konzervy paradajok a celú zmes budeme variť až kým sa nám cibuľa a paradajky nerozvaria a nevytvoria jemnú omáčku. Na záver do omáčky pridáme smotanu a ešte chvíľu spolu povaríme, ďalej pridáme mäso a varíme ešte cca 10 minút a odstavíme zo sporáka. Ešte do horúcej zmesi pridáme 2 lyžice masla a necháme roztopiť.