Pre základnú funkčnosť, analytické účely, spríjemnenie používania webu a po udelení súhlasu aj na účely cielenia reklamy využívame súbory cookies. Nastavenie vlastných preferencií cookies môžete kedykoľvek upraviť odkazom v spodnej časti stránky.

+421 57/7888 482

Doprava zadarmo od 100€

NOVINKY

arr3Výrobky NOISOd decembra u nás môžete nakupovať nové výrobky značky NOIS. Skvelá kvalita za prijatelnú cenu. A...

ANKETA

Odkiaľ ste sa dozvedeli o spoločnosti BergHOFF??

Facebook 44% Instagram 22% Google 23% Iné 11%

TOVAR V AKCII

NAJPREDÁVANEJŠÍ


06. 04. 2020

Ako si vyrobiť droždie rýchlo a jednoducho aj doma ?

Dnešná doba priniesla so sebou nedostatok droždia a nájsť ho v obchodoch je takmer nemožné. Nielen, že sa v obchodoch vypredávajú rýchlosťou svetla dezinfekčné prostriedky, rúška a ďalší zdravotný materiál dovtedy tak bežná surovina ako je droždie zmizlo z pultov našich regálov tiež. Možno ste však ani netušili, že vyrobiť si droždie doma nie je vobec žiadna veda, práve naopak domáce droždie si dokáže vyrobiť ktokoľvek jednoducho, rýchlo a stačia na to len tri základné suroviny. Môžete si ho vyrobiť viacej a zvyšné droždie ktoré dnes nepotrebujete zamraziť a použiť pri ďalšom pečení. 

Prísady na výrobu domáceho droždia:

500 g zemiakov

60g cukru 

2 PL piva 

 

Postup: 

Najskôr si uvaríme zemiaky v šupke do mäkka a necháme vychladnúť.  Vyhladnuté zemiaky ošúpeme, pretlačíme a zmiešame s vodou tak, aby nám vznikla hustá kaša. Z pripraveného cukru si uvaríme sirup a to tak, že cukor varíme s trochou vody na miernom plameni až kým nebudeme mať tekutý sirup. Takto pripravenú zmes primiešame k zemiakom a dáme kysnúť na teplé miesto. Počas kysnutia pridáme domáce pivo a dobre všetko spolu premiešame. Takto zmiešané ingrediencie necháme kysnúť ideálne cez noc a domáce droždie máme hotové. Čo neminiete môžete zamraziť. 

 

 

Droždie z piva: 

 

Pripraviť droždie sa dá aj z piva a tu je ďalší jednoduchý recept na jeho prípravu. 

 

Potrebujeme: 

 

  • šálka ražnej múky 
  • šálka vody
  • lyžica kryštálového cukru 
  • šálka piva 

 

Postup:

Vo väčšej miske si zmiešajte šálku teplej vody so šálkou ražnej múky . Takto pripravenú zmes dajte odpočívať na 6 hodín.  Po 6 hodinách pridajte do zmesi šálku piva a polievkovú lyžicu cukru, poriadne celé premiešajte a umiestnite na teplé miesto a nechajte cez noc kvasiť. Takto pripravené droždie je hotové a pripravené k použitiu. Skladujte ho v chlade.