Prečo nakupovať u nás?
Najširšia ponuka výrobkov BergHOFF
Oficiálny distribútor značky BergHOFF
Tovar posielaný iba kuriérom
Pri objednávke nad 100€ doprava zdarma
Rôzne akcie a zľavové kupóny
Doprava zadarmo od 100€
ANKETA
NAJPREDÁVANEJŠÍ
Batátove hranolky v našich končinách ešte nie sú celkom bežné, nakoľko tieto sladké zemiaky si len pomaly získavajú miesto v našej kuchyni, ale keď si ich raz pripravíte ich chuť si jednoducho zamilujete. Receptov na klasické hranolky nájdete desiatky, ale my si dnes ukážeme ako si pripravíme tie najlepšie hranolky práve z batátovych zemiakov pečením v rúre. Takto pripravená príloha výborne poslúži k mäsitým ale aj k bezmäsitým pokrmom a úplne fantasticky chutia len tak samostatne s obľúbenou omáčkou podľa vašej chuti.
Hranolky pripravené z týchto sladkých zemiakov majú tendenciu byť mäkšie ako tie z klasických zemiakov. Dôležitý je hlavne postup prípravy a kľúčové v tomto recepte je soliť hranolky až na záver nikdy nie je pred samotným pečením. Pri dochucovaní hranoliek sa môžete vyhrať a vyskúšať rôzne typy korenín, v tomto smere môžete naozaj experimentovať. Upečené hranolky z batátovych zemiakov skôr pripomínajú pečenú tekvicu a určite si túto chuť zamilujú aj vaše chuťové poháriky. Pri tomto recepte treba poznamenať, že tieto hranolky nikdy nedosiahnu takú chrumkavú konzistenciu ako je to pri klasických zemiakoch (ak chcete dosiahnuť chrumkavejšie štruktúru hranoliek pred pečením ich posypte kukuričným škrobom).
Táto zdravšia verzia hranoliek sa skvele hodí aj k dlhým filmovým večerom a neodolateľná je kombinácia s pravou BBQ omáčkou. Hranolky obsahujú veľké množstvo vlákniny a sú aj bohatým zdrojom vitamínu A.
INGREDIENCIE :
1 kg sladkých zemiakov
2 PL olivového oleja
1 ČL rozmarínu
1/2 ČL soli
1/2 ČL mletej červenej papriky
1-2 PL kukuričného škrobu
1/2 ČL cesnakového korenia
POSTUP PRÍPRAVY: